BSO: De Uil

BSO – Dagprogramma schoolperiode

Road2school BSO is een buitenschoolse opvang met wat extra’s. Bij Road2School staat het kind centraal en hoeft zich na schooltijd zeker niet te vervelen. De kinderen worden op hun school opgehaald en veilig naar de groep gebracht. Wanneer de meeste kinderen binnen zijn, start het programma.

15:00 – 16:30 Ophalen
15:30 – 16:00 Licht eten, fruit en crackers & drinken
16:00 – 16:30 Buitenspelen/huiswerkbegeleiding
16:30 – 17:00 Gezamenlijke activiteit
17:00 – 17:30 Kiezen van speelplanbord (samen afspraken maken)
17:30 – 18:00 * Activiteit m.b.t. het thema
18:00 – 18:30 Warm eten + toetje
18:30 – 19:00 Eigen keuze (film, lezen, spelletje spelen ect.)
19:00 Ophaalmoment

*Kinderen die niet blijven eten, worden voor 18:00 uur opgehaald

Road2School vindt het zeer belangrijk dat het sociale-emotionele ontwikkeling van het kind gestimuleerd wordt. Het is goed dat kinderen leren, om met elkaar te overleggen en te kiezen waar zij graag mee willen spelen. Daarnaast zal in het dagprogramma dagelijks een activiteit plaatsvinden die met het sociaal-emotionele ontwikkeling te maken heeft.

Ook zal Road2School zich richten op wat meer bewegen. Er zullen verschillende activiteiten dagelijks gegeven worden. U kunt denken aan; beweegspellen, muziek, dans, toneel/expressie, verschillende sporten, natuuractiviteiten ect. Sporten die niet binnen gegeven kunnen worden, worden op buitenpleinen gegeven. Achter het lokaal of daarnaast. Ook is de Verademing (sportplek) zeer dichtbij en zal Road2School BSO zeer veel gebruik van maken.

Wat heeft Road2School BSO meer voor extra’s

• Huiswerkbegeleiding: Uw kind krijgt de gelegenheid om het huiswerk te maken of te leren. Daarnaast zullen de pedagogisch medewerkers uw kind helpen bij het huiswerk (mochten er vragen zijn, of overhoord moeten worden).
  • Avondeten: De kinderen die na 18:00 uur opgehaald worden, kunnen samen met de andere kinderen en pedagogisch medewerkers eten. Iedere dag zal een andere maaltijd op het menu staan, en is er ook gelegenheid om samen met de kinderen te koken. De maaltijden zijn vegetarisch, vis of vlees. (Er wordt natuurlijk rekening gehouden met allergieën, geloofsovertuigingen en voedingspatroon.)