KDV: De Vlinder

Korte blik

De kinderen die deelnemen aan de Vlinders worden spelenderwijs voorbereid op de kleuterklas. Uw kind heeft straks een stapje voor, wanneer uw kind terechtkomt in een grote kleuterklas. In deze groep zitten kinderen van 2 tot 5 jaar.

In de peutergroep zal er extra gestimuleerd worden op verschillende ontwikkelingsgebieden zoals cognitieve ontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, taal ontwikkeling, motorische ontwikkeling en zelfredzaamheid.

Uw kind zit 2x per dag in de kring. Tijdens iedere kring vindt er een activiteit plaats die aansluit op het thema, maar ook aansluit op het niveau van het kind. “Heeft uw kind wat te vragen of weet uw kind het antwoord, zal het kind leren om de vinger op te steken”. Tijdens het kringmomenten zullen de activiteiten die dag aan de orde komen besproken worden. Daarnaast leert uw kind de dagen van de week aan de hand van een liedje.

De groep heeft ook een planbord. Op dit planbord staan verschillende activiteiten waaruit de kinderen kunnen kiezen bijv. de bouwhoek, spelen in de poppenhoek, puzzelen, treinbaan maken, knutselen ect.

Tevens werkt “De Vlinder” net zoals “De Rups” met thema’s aan de hand van de methode “Puk&Ko”. Zij zullen de thema’s met elkaar afstemmen. De verschillende thema’s zullen ongeveer een maand duren. Er wordt rekening gehouden met de standaard thema’s die ieder jaar terug zullen komen zoals; Kerst, Sinterklaas, lente/Pasen, herfst, winter en zomer.

Hieronder het dagprogramma

De kinderen die voor 09:00 uur starten bij Road2School, zullen bij de Rups starten. Vanaf 09:00 uur zullen de pm-ers van de Vlinders de kinderen ontvangen d.m.v. ee handje schudden en goedemorgen zeggen. Zoals het op de basisschool ook gaat.

TijdenMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
09:00/09:10 Binnenkomst Binnenkomst Binnenkomst Binnenkomst Binnenkomst
09:10/09:30 Spelen aan tafel Spelen aan tafel Spelen aan tafel Spelen aan tafel Spelen aan tafel
09:30/10:00 Kring/fruit Kring/fruit Kring/fruit Kring/fruit Kring/fruit
10:00/10:20 Werkje maken Werkje maken Werkje maken Werkje maken Werkje maken
10:20/10:45 Hoekenspelen+wc Hoekenspelen+wc Hoekenspelen+wc Hoekenspelen+wc Hoekenspelen+wc
10:45/11:00 Hoekenspelen Hoekenspelen Hoekenspelen Hoekenspelen Hoekenspelen
11:00/11:30 Knutselen Beweging/gym Emoties Knutselen Beweging/gym
11:30/12:00 Buitenspelen Buitenspelen Buitenspelen Buitenspelen Buitenspelen
12:00:12:45 Eten Eten Eten Eten Eten

Vanaf 12:45 worden de kinderen verschoond pyjama aangedaan en naar bed gebracht. De andere kinderen die niet meer slapen gaan verder met het programma.

TijdenMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
13:00/13:15 Puzzelen Puzzelen Puzzelen Puzzelen Puzzelen
13:15/13:30 Aan tafel spelen Aan tafel spelen Aan tafel spelen Aan tafel spelen Aan tafel spelen
13:30/14:00 Hoekenspelen Hoekenspelen Hoekenspelen Hoekenspelen Hoekenspelen
14:00/14:20 Individueel werkje Individueel werkje Individueel werkje Individueel werkje Individueel werkje
14:20/15:00 Spelen+wc Spelen+wc Spelen+wc Spelen+wc Spelen+wc
15:00/15:30 Kring/drinken Kring/drinken Kring/drinken Kring/drinken Kring/drinken
15:30/16:00 Activiteit  Activiteit Activiteit Activiteit Activiteit
16:00/16:45 Hoekenspelen Hoekenspelen Hoekenspelen Hoekenspelen Hoekenspelen
16:45/18:00 Buiten/binnen spelen+wc Buiten/binnen spelen+wc Buiten/binnen spelen+wc Buiten/binnen spelen+wc Buiten/binnen spelen+wc

Zoals u hierboven kunt zien is dit een kleine blik hoe de dag voor de Vlinders eruit ziet. Voor het kopje activiteit zullen de pm-ers een eigen invulling geven. De ene keer wordt er een verjaardag gevierd,de andere keer wordt er een emotieles gegeven. Maar u kunt ook denken aan een gymactiviteit of een muzieklesje.

• Road2School

• 070 737 08 17