Zomeruitjes bij Road2School

road2school zomeruitjes

Het is zomer en dat betekend dat er vakantie is. Ook bij Road2School gaan de kindjes op vakantie en is het rustig op de groep. Dat betekend voor de kinderen die komen dat zij extra veel aandacht krijgen. Road2School werkt met een dagprogramma maar omdat het rustig is hebben de kinderen die er zijn extra geluk. De middag wordt vrij gemaakt voor een leuk uitje.

De stadskinderboerderij “De woelige stal”

Zo zijn we de afgelopen weken naar de kinderboerderij geweest. De kinderen keken hun ogen uit, want de dierengeluidjes die zij bij de plaatjes van de dieren zagen zij nu in het echt. Ja ja de koe zegt echt “boeee” en de schaapjes “mehhhh mehhh”. Ook het spelen in een speeltuin vonden zij heerlijk even een andere omgeving in het warme weer.

road2school kinderboerderij

Madurodam

Madurodam een toeristische activiteit die iedereen in ieder geval één keer gezien moet hebben. De R2S-toppers kunnen dit van hun “bucketlist” afschrijven. Zij zijn namelijk hier al geweest. Het was eens wat anders dat gebouwen, auto’s, vliegtuigen en treinen kleiner zijn volwassenen. De R2S-toppers voelde dit net zo en vonden het leuk om de bewegende voertuigen te zien en de kleine gebouwen. Natuurlijk waren de vliegtuigen het meest interessante bewegende voertuig voor de kinderen. Zij bleven daar het langst staan en kijken. Zij waren er zo door geïntrigeerd door dat zij simpelweg gewoon bij de vliegtuigjes gingen zitten als zij moe waren van het staan. Als volwassene ben je wellicht eerder uitgekeken op Madurodam dan de kinderen. Waar het uiteindelijk om gaat is dat de kinderen het leuk hebben gehad. Ze hebben zich vermaakt en daarbij was het een leuk om te zien dat de gebouwen praktische even groot zijn als de R2S-toppers.

road2school madurodam

Speeltuin “Bevelio”

Het spelen bij een speeltuin Buvelio in Rijswijk is een aanrader. De toegang is €1,- per persoon, het is een groot speeltuin gemaakt van gras en zand. Mocht het kind vallen dan valt het met zijn/haar bips op het zachte gras of zand. Het is fijn dat er rekening is gehouden met de speeltoestellen. De R2S-toppers zijn nu nog niet ouder dan 4 jaar en zijn nog in de beginfase van hun peuterontwikkeling. Gelukkig is er genoeg keuze bij de Buvelio om te spelen. De kinderen hebben er heerlijk van genoten. Twee volle uren wat voelde als één uur, hebben zij gespeeld en aan het einde van de dag waren zij helemaal op. Ze hebben zich goed vermaakt en wilde eigenlijk helemaal niet weg toch hebben zij goed afscheid genomen van de Buvelio.

road2school bevelio

Sport- en recreatiepark “De verademing”

De verademing is een groot park met veel speelvoorzieningen. Jong en oud kunnen hier sporten en gebruik maken van alle voorzieningen. De kinderen kunnen spelen in het grote speeltuin van de Verademing. De speeltoestellen zorgt voor goede beweging voor de kinderen. Ze kunnen klimmen, springen, glijden ect. Dit hebben de R2S-toppers ook zeker gedaan. De grote glijbaan vinden zij erg leuk uiteraard voor de veiligheid blijft een jeugdhulp medewerker ten alle tijden in de buurt. De toestellen zij gevestigd in het zand. Ook is er een paardenstal en een kleine manege. De R2S-toppers hebben er zeker van genoten en vonden het er heerlijk om daar te spelen.

road2school speeltuin

Kuikduin

Met het lekkere weer mag het strand natuurlijk niet ontbreken. Daarom zijn we verschillende keren naar Kuikduin geweest, de kinderen kunnen gezellig spelen in het strand en spelen met het water.

road2school scheveningen