Creativiteit

Op Road2School wordt er veel gedaan om de creativiteit van het kind te verruimen.

De kinderen krijgen muziekles, er worden verschillenden instrumenten naar voren gebracht waaruit de kinderen mogen kiezen. Muziek stimuleert kinderen op veel vaardigheden zoals luisteren, praten, zingen ect. Door muziek te maken luisteren kinderen aandacht naar het geluid en als erbij gezongen wordt stimuleert dit het praten en zingen.

Een andere vorm van creatieve uiting is knutselen. De knutselwerkjes zijn gebaseerd op het thema waar op dat moment mee gewerkt wordt. Een voorbeeld van een thema is bijvoorbeeld thema ”dieren”. Hierbij zijn er verschillende knutselwerkjes dat de kinderen maken. Elk kind mag op zijn/haar eigen manier het knutselwerk maken. Het gaat erom dat het kind zich veilig voelt om zich te uiten en daarom zijn/haar eigen interpretatie op het knutselwerk mag geven. Door te knippen, plakken, kleuren, verven, vouwen, wordt de fijne motoriek van het kind gestimuleerd. De fijne motoriek zijn lichaamsbewegingen betreft de vingers. Daarnaast is knutselen ook leuk om te doen.