Peutergym

Bewegen is goed voor een kind, hierin wordt de motorische ontwikkeling gestimuleerd. Daarmee wordt bedoeld de ontwikkeling van de lichaamsbewegingen. In dit geval gaat het om “grove” bewegingen zoals lopen, rennen, springen en het bewegen van de armen ect.

Bij Road2School wordt er peutergym gegeven om de grove motoriek te stimuleren. Kinderen leren te bewegingen te doen die zijn nog niet alleen kunnen zoals rollen. Ook krijgen zij hierdoor meer balans in hun lichaam.

Naast het gymmen spelen de kinderen ook regelmatig buiten. Hierin hebben zij vrij spel om te spelen wat zij willen. Zo kunnen zij glijden van de glijbaan maar zijn er ook kinderfietsjes waarmee zij kunnen fietsen. Ook is er bij de buitenruimte een aparte ruimte voor kinderen onder de 1 jaar. Zij kunnen daar rustig spelen, kruipen, staan en leren lopen op zacht kunstgras.