Programma’s

Kinderopvang Road2School werkt met het programma “Puk”. Puk zal een vriend van de groep worden en zal de kinderen veel leren. Daarnaast zullen de kinderen door middel van thema’s hun woordenschat vergroten.

Observatie programma

Er wordt gewerkt met het zg. “Portage programma” (vaardighedenlijst). Via deze observatielijst wordt er in kaart gebracht wat het ontwikkelingsniveau van het kind is m.b.t verschillende vaardigheden. Hiermee kunnen doelen worden geformuleerd.

Cito observatielijsten voor baby's, dreumes en peuters

Met deze lijst wordt emotioneel functioneren, de spraakontwikkeling en de motorische ontwikkeling van het jonge kind in kaart gebracht. Deze lijst wordt 2x per jaar ingevuld en wordt gebruikt bij de hulpplannen.

Taalprogramma’s

Er worden diverse taalprogramma’s ingezet. Bekeken wordt wat passend is bij het niveau van het individuele kind. Hierbij kunt u denken aan; Puk & Ko, VVE-activiteit en taal lotto’s.

Sociaal/emotionele programma’s: "Bo de beer"

Met dit programma leren kinderen wat emoties zijn en op deze manier leren zij zichzelf beter kennen. Om de emotionele ontwikkeling verder te ontwikkelen wordt er gebruik gemaakt van "Hopla".

Ontwikkelingswerkjes

Er zijn diverse ontwikkelingswerkjes die aangeboden worden. Passend bij het niveau van het individuele kind. Met behulp van deze werkjes kunnen diverse cognitieve vaardigheden worden geoefend.

Spelprogramma

“Speelvaardig” is een programma om de spelontwikkeling van een kind te stimuleren. Het is mogelijk om ouders bij dit programma te betrekken zodat zij de spelvaardigheden in de thuissituatie ook kunnen toepassen/stimuleren.